Termeni si conditii pentru inregistrarea domeniilor de internet

Inapoi la inregistrare domenii

Conditiile de plata

1. CONTRACT. Pentru scopul acestor termeni si conditii pentru inregistrarea de domenii internet, ("Contract"), "Client" inseamna orice persoana fizica si orice entitate care solicita inregistrarea de catre Best Web Image de nume de domenii internet si "Best Web Image" este S.C Best Web Image S.R.L. Contractul guverneaza relatia comerciala dintre Best Web Image si Client cu privire la furnizarea de catre Best Web Image Clientului a serviciului de inregistrare a domeniilor internet ("Serviciul").

Date fiscale Best Web Image SRL

CUI/CF: RO24571470; Reg. Com: J40/17121/2008; Sediu social: Bucuresti, Sector 6, Str. Fabricii, Nr. 8, ING Bank: RO70INGB0000999901931212

Prin utilizarea Serviciului, pentru inregistrarea domeniilor romanesti - cu extensia .ro si subextensiile aferente *.ro (ex. com.ro, store.ro, info.ro, tm.ro, etc.) Clientul confirma ca a citit si este de acord cu toate conditiile acestui Contract, precum si cu orice reguli sau politici referitoare la furnizarea Serviciului de catre organismul care reglementeaza in Romania aceste domenii - ROTLD.ro, astfel cum sunt acestea mentionate la adresele web http://rotld.ro/registration-agreement/ si http://rotld.ro/reguli-de-inregistrare/ care exista in acest moment sau care pot fi publicate in viitor.

Prin utilizarea Serviciului, pentru domeniile internationale - orice extensie in afara de .ro si .eu (Ex. .com, .net, .org, .info, .name, etc.) Clientul confirma ca a citit si este de acord cu toate conditiile acestui Contract, precum si cu orice reguli sau politici referitoare la furnizarea Serviciului stabile de catre organismul international ICANN - icann.org, astfel cum sunt acestea mentionate la adresele web https://whois.icann.org/en/policies care exista in acest moment sau care pot fi publicate in viitor.

Prin utilizarea Serviciului, pentru domeniile .eu Clientul confirma ca a citit si este de acord cu toate conditiile acestui Contract, precum si cu orice reguli sau politici referitoare la furnizarea Serviciului stabile de catre organismul european - eurid.eu, astfel cum sunt acestea mentionate la adresele web https://eurid.eu/en/other-infomation/whois-policy/ si https://eurid.eu/d/22380/whois_policy_en.pdf si https://eurid.eu/d/2800/Terms_and_Conditions_EN.pdf care exista in acest moment sau care pot fi publicate in viitor.

2. REGULI DE INREGISTRARE. Clientul va respecta regulile de inregistrare a numelor de domenii si subdomenii internet, reguli care pot fi accesate pe pagina registrului, www.rotld.ro, si care pot fi modificate periodic ("Reguli"). Aceste reguli sunt partea integranta a acestui Contract si vor fi respectate intocmai de catre Client. Prin transmiterea comenzii, Clientul recunoaste ca a luat la cunostinta aceste Reguli si ca isi asuma toate obligatiile si efectele acestora (inclusiv cazurile de suspendare sau anulare a unor nume de domenii).

3. PROCEDURA DE COMANDA. Pentru a comanda Serviciul si a solicita inregistrarea numelui de domeniu ales, Clientul va alege numele de domeniu/domenii dorite, va completa datele solicitate in formularul de comanda afisat pe pagina web inregistrare-domenii.tm.ro/inregistrare_domenii/nume_domeniu/ ("Formularul de Comanda") si va confirma comanda in conformitate cu instructiunile de pe pagina web plata domeniului. Best Web Image nu este raspunzator pentru corectitudinea datelor completate de Client in Formularul de Comanda.

Dupa ce primeste plata pentru comanda Clientului, Best Web Image verifica disponibilitatea numelui de domeniu/domenii ales/alese de catre Client. In cel mai scurt timp, in cazul in care numele de domeniu/domenii ales/alese de Client este disponibil, Best Web Image va transmite la adresa de e-mail mentionata de Client in Formularul de Comanda un e-mail in care va preciza ca a acceptat si inregistrat comanda Dvs. ("Acceptarea Comenzii"). Acceptarea Comenzii reprezinta data incheierii contractului intre Best Web Image si Client avand ca obiect furnizarea Serviciului comandat. Best Web Image va furniza Serviciul in conformitate cu acesti Termeni si Conditii. In cazul in care numele de domeniu ales de Client nu este disponibil, Best Web Image il va informa pe Client in acest sens. Dupa Acceptarea Comenzii numele de domeniu/domenii ales/alese de Client nu mai poate fi modificat.

Odata cu inregistrarea unei comenzi pe site, Clientul este de acord cu modalitatea de comunicare utilizata de Best Web Image - administrator site, respectiv prin telefon sau email. Incheierea contractului are loc numai in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterii confirmarii automate de primire a acestei comenzi. Emiterea automata a confirmarii de primire a comenzii NU echivaleaza cu incheierea contractului intre Best Web Image si Client. Dupa plasarea comenzii, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda clientului, fara o notificare prealabila, iar acesta va primi inapoi banii incasati, in termen de 3 zile lucratoare.

4. CONDITII DE PLATA. Odata cu Acceptarea Comenzii Clientului, Best Web Image va transmite Clientului o factura proforma care va evidentia valoarea tarifului de inregistrare a domeniului sau a domeniilor achizitionate. Factura proforma se va trimite prin e-mail. Clientul va confirma efectuarea platii in termen de maximum 2(doua) zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme trimitand catre Best Web Image confirmarea platii pe e-mail la adresa . In cazul platii cu cardul online, nu este necesara confirmarea comenzii daca plata a reusit. In cazul in care Clientul a efectuat plata facturii proforma in conditiile acestui articol, Best Web Image va transmite ulterior Clientului si factura fiscala pe email-ul utilizat in cererea de inregistrare domeniu. Tarifele de pe acest website sunt exprimate in Euro si nu includ TVA. Plata se va face in lei moneda noua, la cursul de schimb Leu/Euro comunicat de BNR+1% din ziua eliberarii facturii proforme.

In cazul in care Clientul nu efectueaza plata facturii proforma sau nu transmite confirmarea platii catre Best Web Image conform paragrafului de mai sus, Best Web Image nu va continua procedurile pentru inregistrarea numelui de domeniu ales de Client. In cazul in care plata este efectuata cu intarziere, Best Web Image nu garanteaza disponibilitatea numelui de domeniu care devine disponibil pentru alte inregistrari, insa va restitui Clientului suma platita.

In cazul in care Clientul intarzie plata facturii cu mai mult de 10 zile, Best Web Image poate solicita Clientului diferenta de curs de schimb intre data facturii proforme si data platii. In cazul in care Clientul nu doreste sa achite diferenta, Best Web Image va restitui acestuia suma deja platita, si poate rezilia unilateral si fara plata nici unei daune acest Contract.

5. Anulare comanda. Best Web Image si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitor la preturile serviciilor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, Best Web Image isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva fara o notificare prealabila.

Best Web Image face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul serviciilor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, Best Web Image are dreptul sa anuleze comanda Clientului.

Best Web Image isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:

  • preturile afisate pe site sunt rezultatul unei erori materiale;
  • serviciile comandate nu se mai pot comanda de la furnizori;
  • tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Clientului;
  • datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6. SELECTAREA UNUI NUME DE DOMENIU. Best Web Image nu verifica daca numele de domeniu pe care Clientul il selecteaza, sau utilizarea numelui domeniului, incalca drepturile legale ale altor parti. Best Web Image insista ca Clientul sa investigheze daca numele selectat sau utilizarea lui incalca drepturile legale ale altor parti. Clientul poate lua in considerare una sau mai multe marci inregistrate de Client in legatura cu numele de domeniu pe care doreste sa il inregistreze. Clientul este informat ca este posibil sa ni se solicite de catre o instanta judecatoreasca sa anulam, modificam sau sa transferam numele de domeniu. Clientul este, de asemenea, informat ca daca Best Web Image este dat in judecata sau amenintat cu judecata in legatura cu numele de domeniu ales de Client, Best Web Image se va adresa Clientului pentru a sustine nevinovatia Best Web Image si pentru a despagubi Best Web Image pentru daunele cauzate prin selectarea unui nume de domeniu care incalca drepturile legitime ale altor parti.

7. OBLIGATIILE SI GARANTIILE CLIENTULUI. Sunteti de acord:

(1) sa furnizati informatii actuale, complete si exacte despre dumneavoastra, asa cum este cerut in cadrul procesului de inregistrare si

(2) sa mentineti si sa modificati aceste informatii dupa cum este necesar pentru a le mentine actuale, complete si exacte.

Clientul garanteaza ca numele de domeniu ales nu este inregistrat pentru scopuri contrare legii si folosirea numelui de domeniu nu violeaza nicio lege sau reglementare in vigoare.

Sunteti de acord ca, prin inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu ales, aceasta nu va confera imunitate in cazul obiectiilor privind inregistrarea, rezervarea, sau utilizarea numelui de domeniu.

Sunteti de acord si garantati ca informatiile pe care le furnizati la inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu sunt, conform cunostintei dumneavoastra, exacte si complete, si orice modificari ulterioare ale acestor informatii vor fi furnizate conform procedurilor de modificare de la momentul respectiv. Sunteti de acord ca utilizarea serviciului nostru este pe raspunderea dumneavoastra in intregime.

Sunteti de acord ca putem in mod unilateral anula (sterge) sau transfera numele dumneavoastra de domeniu sau va putem suspenda dreptul de a utiliza alte servicii daca informatiile pe care ni le furnizati la inregistrarea sau rezervarea unui nume de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sau la modificare, sunt false sau eronate, sau ascundeti sau omiteti orice informatie pe care noi o consideram importanta in decizia noastra de a inregistra sau rezerva numele dumneavoastra de domeniu.

MINORI. Prin acceptarea serviciilor noastre dumneavoastra confirmati ca ati indeplinit varsta de 18 ani necesara pentru a incheia aceast Contract.

Prin acceptarea serviciilor noastre, inclusiv prin efectuarea platii facturii emise de catre noi, dumneavoastra confirmati ca ati citit acest Contract si sunteti de acord cu toate clauzele si conditiile sale. Ati evaluat independent necesitatea participarii ca parte in acest Contract si nu va bazati pe nicio reprezentare, garantie sau declaratie, altele decat cele stabilite in acest Contract.

8. CONFIDENTIALITATEA DATELOR FURNIZATE

Prin "Informatie" se vor intelege datele detinute/obtinute de catre Best Web Image cu privire la Client si reprezentantii acestuia, si datele de trafic vizand Clientul (Ex.: datele de identificare mentionate, casuta de e-mail, codul numeric personal, numarul de telefon, date cu privire la durata, momentul sau volumul comunicarilor realizate prin intermediul servicilor furnizate de catre Best Web Image, momentul de inceput si de sfarsit sau durata conexiunii etc).

Informatia va fi prelucrata de catre Best Web Image in urmatoarele scopuri: (a) in scopul furnizarii de servicii, incluzând procesarea comenzilor sau cererilor Clientului, facturare, solutionarea cererilor, întrebarilor sau a reclamatiilor precum si încasarea contravalorii aferente furnizarii serviciului prin intermediul unor terti, recuperarea creantelor inclusiv prin intermediul unor terti; (b) in scopurile mentionate in Formularul de Comanda.

Datele de trafic vor fi prelucrate in scopul mentionat la acest articol pentru o perioada de maxim 15 ani de la data la care acestea au fost colectate.

Best Web Image are dreptul de a dezvalui Informatia unor societati împuternicite in vederea recuperarii creantelor Best Web Image.

Best Web Image va transmite toate datele necesare inregistrarii domeniului catre registrarii cu care lucreaza in scopul asigurarii serviciului. In cazul domeniilor internationale (.com, .net, .org, etc.) aceste date vor fi publicate in baze de date accesibile prin serviciul WHOIS. In cazul domeniilor romanesti (.ro, .com.ro, store.ro, etc.) aceste date sunt transmise catre ROTLD.ro care va publica datele in baza de date proprie accesibila prin servicii de tip Whois. Asadar datele folosite la inregistrarea domeniului sunt accesibile prin intermediul acestor servicii. Prin inregistrarea domeniului va oferiti acordul explicit pentru utilizarea acestora in scopul mentionat. In caz contrar domeniul nu poate fi inregistrat. La cerere si contra cost, se poate oferi pentru domeniile internationale (mai putin .eu) serviciul Privacy Protection, care asigura confidentialitatea informatiilor cu caracter personal ale detinatorului dreptului de folosinta al domeniului, iar activarea lui asigura faptul ca datele dumneavoastra nu vor fi publice pe internet.

Clientul are urmatoarele drepturi: de acces si interventie la Informatie, de opozitie cu privire la prelucrarea Informatiei, de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si de a se adresa justitiei, asa dupa cum sunt reglementate de dispozitiile art. 13-18 din Legea nr. 677/2001.

9. DISPUTE PENTRU NUME DE DOMENIU. Sunteti de acord ca, daca inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu este contestata de o terta parte, in acest caz se va aplica politica de dispute in vigoare la momentul disputei, astfel cum este aceasta publicata pe site-ul www.rotld.ro ("Politica de Dispute"). Sunteti de acord ca, in cazul unei dispute pentru numele de domeniu cu o terta parte, veti sustine nevinovatia Best Web Image si veti suporta cheltuielile de despagubire, in conformitate cu termenii si conditiile din Politica de Dispute. Regulile privind Politica de Dispute fac parte integranta din acest Contract.

10. LIMITAREA RASPUNDERII.

Best Web Image nu este raspunzator pentru daune indirecte. Best Web Image nu este raspunzator, fara a se limita la:

(1) pierderi rezultate din intarzieri sau intreruperi ale accesului la internet;

(2) pierderi rezultate din netransmiterea integrala sau partiala a datelor;

(3) pierderi rezultate din erori, omisiuni, declaratii incorecte despre oricare sau toate Serviciile furnizate in cadrul acestei intelegeri;

(4) pierderi rezultate din operatii de dezvoltare sau intrerupere a site-ului de web sau a serviciului de mail ale Clientului.

Sunteti de acord ca un asemenea Serviciu este furnizat "asa cum este," "asa cum este disponibil". Noi ne absolvim de orice raspundere de orice fel, expresa sau implicita. Nu garantam ca Serviciile vor atinge cerintele dumneavoastra, sau ca Serviciul(iille) va(vor) fi neintrerupt(e), in timp, sigur, sau lipsit de erori; de asemenea nu garantam rezultatele ce pot fi obtinute din utilizarea Serviciului(iilor) nostru(noastre) sau acuratetea si corectitudinea informatiilor obtinute prin intermediul e-mail-ului sau ca defectele din Serviciile software vor fi corectate. Intelegeti si sunteti de acord ca orice material si/sau date descarcate sau altfel obtinute prin intermediul e-mail-ului este(sunt) facut(e) pe propriul risc si veti fi in intregime responsabil pentru orice stricaciune cauzata calculatorului dumneavoastra sau pentru orice pierdere de date care rezulta din descarcarea unor asemenea materiale si/sau date. Nu facem nicio garantie privitoare la orice bunuri sau servicii cumparate sau obtinute prin serviciul de e-mail sau prin alte tranzactii facute prin serviciul de e-mail. Niciun sfat sau informatie, scrisa sau verbala, obtinuta de la noi prin serviciul de e-mail nu va crea nicio garantie care nu este facuta expres in acest document.

In mod unilateral, ne rezervam dreptul de a refuza inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu ales sau inregistrarea dumneavoastra pentru alte Servicii, sau sa stergem numele dumneavoastra de domeniu in treizeci (30) de zile calendaristice de la plata dumneavoastra pentru aceste servicii. In cazul in care nu va inregistram sau rezervam numele dumneavoastra de domeniu sau nu va inregistram pentru alte Servicii, sau va stergem numele de domeniu sau nu va furnizam alte Servicii in aceste treizeci (30) de zile calendaristice, suntem de acord sa va returnam taxa platita. Sunteti de acord ca nu suntem responsabili pentru pierderile sau stricaciunile cauzate dumneavoastra, care pot rezulta din refuzul nostru de a inregistra, rezerva sau sterge numele dumneavoastra de domeniu sau refuzul de a va inregistra pentru alte servicii.

11. NERESPECTAREA CONTRACTULUI. Best Web Image poate inceta furnizarea Serviciului, fara interventia instantei de judecata si fara indeplinirea niciunei formalitati prealabile, in cazul in care Clientul nu-si respecta oricare dintre obligatiile asumate sau in cazul in care impotriva Clientului este declansata procedura reorganizarii judiciare sau a falimentului.

12. LEGEA APLICABILA. Prezentul Contract este guvernat de legea romana. Orice neintelegere in legatura cu executarea Contractului va fi rezolvata pe cale amiabila. Daca o astfel de rezolvare nu este posibila, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor judecatoresti competente.

Inapoi la inregistrare domenii